Szikhát kutyamenhely 10. születésnapi program az Állatok Világnapjával egybekötve az Orosházi Állatvédők szervezésében 2010. október 02.

Ezeknek a kutyusoknak a simogatás is nagyon sokat jelent:

A gyerekeknek rajzpályázatot hirdettek:

A Máltai Lovagrend is adománnyal segítette a kutyamenhelyet:

A születésnapi torta, melyből mindenkinek jutott:

Az adományok, melyhez mi is hozzájárultunk:

Néhány kutyus örökbefogadó gazdira is talált:

Egy kis sétáltatás is nagy örömet jelentett a kutyáknak:

A menhely áldozatos munkájának köszönhetően Orosházán az elmúlt 10 évben egyetlen kutyust sem kellett elaltatni. Több, mint ezer kutyát fogadtak be az idő alatt, jelenleg is kb. 160-170 kutya vár szerető gazdira.

Lelketlen kutyaszaporítóknak és felelőtlen állattartóknak köszönhető, hogy ennyi gazdátlan eb van. Pedig a kutya az ember leghűségesebb társa.

Nem kell minden kutyának kölykeznie, csak a fajtajelleget szem előtt tartó, egészségügyi szűréseket elvégző, tudatosan és minőségi kutyát tenyésztő, kiállításokon bizonyító tenyésztőktől és nem a szaporítóktól szabadna kutyát venni. Ami azonban nem kevés pénzben van az igazi tenyésztőnek, számára ez hobbi, elkötelezettség, rengeteg idő, ráfordítás és nem pénzkereset.

Aki olcsó esetleg ingyen kutyát keres és a törzskönyv sem fontos számára, nem akar kiállításokra járni, inkább mentsen meg egy kutyust a menhelyről és biztosítson neki boldog életet, semmint a szaporítókat támogassa. Itt nagyon sok szeretetre vágyó és szeretetet adni tudó kutyussal találkoztunk. Reméljük minél többen és minél hamarabb gazdira találnak, aki nem unja meg őket és nem kerül vissza ismét a menhelyre.